Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyses: 125-åriga tidningar

Värmlands museum vill ha tag i riktigt gamla exemplar av magasinet National Geographic. Nu undrar man om samlare i Örebro län vill låna ut tidningar till en utställning.

Annons

Utställningen "National Geographic 125 år" har visats i USA, Danmark, Italien och flera länder i Sydamerika. I höst kommer den till Värmlands museum i Karlstad.

– Genom att ta National Geographic-utställningen till Värmlands Museum vill vi ge perspektiv både på historien och på viktiga samtidsfrågor. National Geographic är en av världens viktigaste källor för unika berättelser om vår omvärld, säger Åsa Hallen, länsmuseichef på Värmlands Museum, i ett pressmeddelande.

Utställningen innehåller 100 av de mest framstående fotografierna ur tidningens historia. Flera av de mest berömda fotograferna som arbetat för tidningen finns med i utställningen.

Men bilderna ska kompletteras med original av de tidigaste utgåvorna. Därför söker museumet kontakt med människor som äger exemplar av National Geographic från de första årgångarna 1888 och 1889. Insamlade tidningar kommer att visas upp i samband med utställningen.

Kontaktperson på Värmlands museum: Liza Hermansson 054 - 701 19 03

Mer läsning

Annons