Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever kämpar för sin skola

Till gymnasienämndens möte i går kom massor av elever som ville värna sin skola. Beslutet att lämna Borgen på Rudbecksskolan till hösten skjuts upp en månad. Det var inte rätt förberett.

Annons

På mötet  i fredags skulle politikerna besluta dels om den framtida gymnasieorganisationen, dels om en lokalförändring som innebar att borgen på Rudbecksskolan skulle lämnas till hösten. Massor av elever från Rudbecksskolan hade kommit till mötet för att protestera.

– Informationen till eleverna kan vi säkert bli bättre på, men det här tyder på ett stort engagemang för skolan. Det är bra, för vi vill ha en ungdomsgeneration som är engagerad, säger Lotta Olsson (M), ordförande i nämnden.

Hon har nu bestämt sig för att möta eleverna 14 dagar innan nästa gymnasienämnd.

– De känner att de är på efterkälken informationsmässigt och de vill värna sin utbildning. Jag tror att det är bra att gå dit och diskutera med dem, säger Lotta Olsson.

Inte ordentligt förberett

Ärendet om att lämna B-huset eller borgen sköts upp. Det berodde på att oppositionen tillsammans med miljöpartiet konstaterade att det inte var tillräckligt berett för ett beslut.

– Det var nödvändigt. Det är inte bra att ett beslut utan beredning. Vi kan inte köra så fort, det är inte så bråttom, säger Elisabeth Karlsson Zuaw (S).

Lotta Olsson tycker att de har diskuterat frågan jättemycket, men höll med om att formellt så var faktiskt inte ärendet berett på rätt sätt.

– Jag vill att det ska var formellt korrekt, så det får beredas och så får vi ta beslutet om b-huset nästa gång, säger hon.

Dans och teater

Förslaget till en framtida gymnasieorganisation antogs dock, med tillägget att Karolinska skolan ska ha en estetisk inriktning med dans och teater. Ett tillägg som den för dagen nya konstellationen (MP), (V) och (S) fick igenom.

– Så att inte Karro går tillbaks till den här läroverksmodellen, som de en gång har varit. Vi hade även två yrkanden om långsiktig pedagogisk utveckling. Att kvinnersta ska bli ett ekologisk resurscentrum och att man ska utveckla tematiska studier på skola och ta in det hela i ett samhällsperspektiv, säger Elisabeth Karlsson Zuaw.

Det är slutligen programnämnd barn och utbildning som ska ta den nya gymnasieorganisationen.

Mer läsning

Annons