Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ihjälskjuten - två gripna

En man sköts ihjäl i Jönköping natten till tisdagen, och ytterligare en man skottskadades.Två män har gripits för mord och mordförsök.Här är nattens nyhetsammanfattning.

Annons

Lokalt Rånade bensinmack med sexpack 

En man slog ett sexpack öl i huvudet på en expedit vid en bensinmack i Kumla sent på måndagskvällen. Sedan gick han därifrån –  utan att betala.

– Vi rubricerar det som rån, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

”Den nya påfarten är trafikfarlig”

Den nya påfarten från riksväg 50 till riksväg 49 vid Stjärnsund har skapat en trafikfarlig situation. Det anser busschauffören Mats Bergman, som med en film har illustrerat riskerna.

Sverige

En ihjälskjuten - två gripna 

En man sköts ihjäl i Jönköping natten till tisdagen, och ytterligare en man skottskadades. Två män har gripits för mord och mordförsök..

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 01.18. De två skjutna påträffades i ett bostadsområde strax utanför Jönköping.

Världen

Skolmördaren inbjöd till lunch

Den elev som i fredags sköt dödliga skott mot sina skolkamrater innan han tog sitt eget liv hade innan dess bjudit in sina offer att äta lunch med honom i skolmatsalen.

"Den enda planerade aktiviteten som utredarna lyckats slå fast är att gärningsmannen hade arrangerat mötet under lunchen i matsalen", skriver polisen i ett uttalande på måndagen.

Museum ville döda sjöodjur 

Storbritanniens naturhistoriska museum hade en gång planer på att låta prisjägare döda det mytomspunna odjuret i sjön Loch Ness i Skottland. Odjuret Nessies existens har länge varit omtvistad, men på 1930-talet planerade de att fånga besten och visa upp kroppen på museet i London, enligt nyligen publicerade dokument, skriver the Independent.

Mer läsning

Annons