Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för rallarsving och kryckslag på konduktör

En 60-årig man döms till fängelse i ett halvår efter att ha delat ut en rallarsving och slagit en tågkonduktör med en krycka.

Annons

Den 60-åriga mannen steg på i Hallsberg och när tåget var i Örebro såg konduktören att han var påtagligt berusad. De visade sig att mannen också saknade biljett och konduktören bad mannen att gå av tåget i Arboga. Det gjorde han inte. Istället gick han till toaletten och drack öl.

När 60-åringen kom ut från toaletten hade han en ölburk i handen och konduktören påpekade att man inte får dricka på tåget. När konduktören skulle ta ölburken fick han en rallarsving på halsen av 60-åringen och tumult uppstod.

Men situationen lugnade ner sig. Och 60-åringen valde att stiga av i Västerås. Men när han fick reda på att konduktören ringt polisen blev han förbannad och slog konduktören med sin krycka. Slaget träffade på handleden – och tågkonduktören fick mycket ont. Svullnaden gick ner efter några dagar.

Och nu har domen kommit. 60-åringen döms till sex månader i fängelse. I straffet räknas även andra brott in som han begått under 2010 och framåt, bland annat misshandel, ofredande, våld mot tjänsteman, narkotikabrott och våldsamt motstånd. Den 60-årige mannen förekommer under 47 avsnitt i belastningsregistret. Händelsen på tåget och tågstationen inträffade i slutet av februari i fjol.

Mer läsning

Annons