Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem byggen för Frövis framtid

Järnvägsbuller har hotat möjligheten att bygga nya bostäder i Frövi. Nu ser det ut som att det går ändå.

Annons
Huller om buller. – Måla upp markeringar. Nu står bilar lite hur som helst i centrum, sa gymägaren Daniel Andersson.

– Länsstyrelsen avser inte att driva frågan, sa kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) vid torsdagskvällens kommundelsträff i Fröviskolans matsal.

Vid ett tidigare möte med landshövdingen säger Ceder att han i vittnens närvaro fått klartecken att fortsätta byggplanerna för Frövi. Tidigare påpekade länsstyrelsen nya gällande bullerregler i samband med byggplanerna för Tallen. De var ett hot mot ett bygge över huvud taget.

– Även i Vibynområdet finns det bullerproblem, säger Peter Grönlund, Bergslagens miljö- och byggförvaltnings chef. BMB är i samrådsskedet med detaljplanen för Vibyn med dryga 20-talet nya villatomter.

Där diskuteras ett bullerplank vid järnvägen som även kommer de befintliga villorna till gagn.

Riksbyggen och bostadsrättsföreningen Tallen ligger först ut i Frövi. Där kan en byggstart för 28 lägenheter i bästa fall ske till hösten.

När Tallen efter ett år är klar ligger Libos planer på att bygga ett punkthus vid Sjövallen ned mot båtklubben. Lindesbergsbostäder tittar också på att senare bygga hyresbostäder vid Södra Bangatan.

– Dessutom kommer Järnvägsgatan 6 Rotrenoveras samt få nya fasader. Detta ska starta våren 2014 och vara klart våren 2015, säger Roger Sixtensson, Libos vd.

Fjärrvärme, bredband, båtklubbens arrendekontrakt, konstgräs för fotboll och en hundrastplats var ytterligare frågor som togs upp på kommundelsträffen i Fröv under torsdagskvällen.

- I samband med att vi håller på att ersätta en oljepanna i Hagabergs värmecentral med en pelletspanna kommer utrustning att flyttas ned till Frövi. Det ger möjlighet till fler fjärrvärmeanslutningar i Frövi, berättade Håkan Ohlsson, fjärrvärmechef på kommunala bolaget Linde Energi AB.

Mer läsning

Annons