Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem snabba frågor och Anders Åhrlins favoritpryl

Annons
”Jag tycker om att skruva och meka. Sedan symboliserar den här också mig själv därför att med den här kan du reparera saker, justera saker. Jag är ganska praktisk lagd. Ser jag ett problem löser jag det. Jag har byggt en karriär på att vara en som fixar och ordnar och får saker och ting gjorda.”

Om inte M fanns – vad skulle du rösta på då?

– Ja, du. Får jag säga Alliansen? Annars, jag skulle kunna närma mig Folkpartiet, kanske.

Om du hade enväldig makt, vad skulle bli din första åtgärd?

– Det finns mycket. Det gäller att sortera vad som ska gå först. Jag vill att elever uppnår minst godkänt. Då beslutar jag om mer resurser till skolan så vi kan öka lärartätheten.

Om dina barn engagerade sig politiskt – vilka råd skulle du ge dem?

– Jag skulle säga till dem att ha ett öppet sinne, visa människor omkring dig respekt.

Har du någon bok, något konstverk eller musik som är viktig/viktigt för dig?

– Jag ska väl säga att just nu är jag väldigt mycket inne i barn- och lekvisor. Det är ”Krokodilen i bilen”, och sånt där som florerar just nu.

Vad är den vanligaste missuppfattningen om politiker?

– Politiker gör och påverkar mer saker än vad som ofta syns. Jag kan uppleva att vi är som alla andra. Jag är en vanlig örebroare som har ett politiskt uppdrag.

Favoritpryl?

- Jag tycker om att skruva och meka. Sedan symboliserar den här också mig själv därför att med den här kan du reparera saker, justera saker. Jag är ganska praktisk lagd. Ser jag ett problem löser jag det. Jag har byggt en karriär på att vara en som fixar och ordnar och får saker och ting gjorda.”

Mer läsning

Annons