Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festande hälleforsare hotade flera med yxa

En polisbil prejades under en biljakt i Karlskoga och en festande man ska ha hotat flera personer med yxa i Hällefors.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Polisbil prejad under biljakt

Två män greps efter en biljakt i Karlskoga i natt. Under dramat ska bilföraren ha tagit till drastiska åtgärder.

– De försökte preja av polisbilen av vägen, säger Anders Wallin,

Det var vid 00.20-tiden på natten mot söndagen som en polispatrull försökte stoppa bilen som färdades vid Skranatahöjden i Karlskoga.

Festande man hotade flera med yxa

En 47-årig man greps misstänkt för att ha hotat festbesökare i Rockesholm med basebollträ och yxa. Mannen ska ha försökt misshandla flera av personerna. Innan de allvarliga hoten ska vittnen ha sett mannen köra bil berusad.

Sverige

Vårdjobbar trots sex med patient

Minst två mentalskötare som har haft sex med psykiskt sjuka inom slutenvårdspsykiatrin har kunnat jobba kvar i vården, visar en granskning som gjorts av SR-programmet Patienten och tystnaden.

Världen

Gayäktenskap godkända i Rom

I Rom har borgmästaren Ignazio Marino godkänt 16 homosexuella pars äktenskap. Det är den förste ceremonin i sitt slag i den italienska huvudstaden, och både kyrkan och landets inrikesminister reagerade med ilska.

Sällsynt vit noshörning död

En av de sista nordliga vita noshörningarna har dött i bevarandecentret Ol Pejeta i Kenya. Han var en av sista sju i världen och arten står nu på tröskeln till utrotning

Mer läsning

Annons