Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler elever i Ljusnarsberg klarar svenskaprovet

I Ljusnarsbergs kommun, som ofta får sämre betygsresultat än grannkommunerna, visar årets resultat att eleverna förbättrat svenskadelen markant.

Annons

I Ljusnarsberg har man under många år fått låga värden från de nationella proven i förhållande till rikssnittet. Årets resultat visar dock på en glädjande trend inom svenskadelen där resultatet ökat från att endast 74,5 procent av eleverna klarade provet i fjol till 89,1 procent i år.

En siffra som dessutom ligger mer i linje med de andra norrkommunernas resultat av svenskaprovet.

– Det finns ett väldigt tryck på oss att förbättra resultaten och vi försöker på alla sätt vi kan, säger Anders Nordlund, bildningschef i Ljusnarsbergs kommun.

– Vi är väldigt glada för det här resultatet förstås. Men samtidigt ska man vara medveten om att det är nya elever som mäts från år till år.

Har ni gjort någon särskild satsning på svenskan?

– Vi har tillsatt en speciallärare och en skolbibliotekarie samt att skolan försöker stimulera till läsning, det gör skillnad, tror Anders Nordlund och berättar att han precis varit på ett budgetmöte och att det till våren kommer finnas utrymme att anställa en till speciallärare.

– Vi har även sjösatt en ny organisation som ökar möjligheten för rektorerna att vara ute i klassrummen och leda den pedagogiska utvecklingen.

Mer läsning

Annons