Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bilolyckor i snöyran

MInst tre bilolyckor och flera försenade tåg. Så påverkades Örebro län av söndagens vinterväder.

Annons

En singelolycka inträffade vid lunchtid på E18 vid infarten till Vintrosa. Bilen körde av vägen, voltade och hamnade på taket. Polisen har ännu inga uppgifter om någon person har skadats.

Vid Berglunda i Karlskoga inträffade en annan olycka på samma väg.  Då körde en personbil in i ett vajerräcke. Inte heller där har polisen uppgifter om eventuella skadade.

Båda bilarna har bärgats bort.

Vid 13-tiden inträffade en tredje singelolycka, på väg 204 i Åtorp i Degerfors kommun. Föraren kunde själv ta sig ur bilen efter olyckan.

Ingen av de inblandade i olyckorna behövde uppsöka sjukhus.

I delar av landet råder trafikkaos på grund av vädret. I Mellerud har alla vägar stängts av, förutom E 45 och några mindre vägar. Folk i området uppmanas att hålla sig inomhus.

Ett X2000-tåg på väg från Stockholm till Göteborg har fått stanna mitt emellan Södertälje och Flen. Alla passagerare har kliva av mitt i snön och ska i stället få gå ombord på ett tåg på väg åt andra hållet, skriver aftonbladet.se.

Flera tåg i Örebro län har varit kraftigt försenade under söndagen. Bland annat tåget från Örebro till Göteborg. Det skulle avgått 13.10, men kunde inte lämna perrongen förrän 14.35. Tåget från Hallsberg till Oslo med avgångstid 16.15 beräknas avgå 17.40.

Swebus expressbussar var cirka en timme försenade på sträckorna Kalmar-Stockholm och Göteborg-Karlstad under söndagen.

- Under dagen har det varit dåligt väglag och många plogbilar ute på vägarna på Ostkusten och i Dalsland som gjort att våra bussar måste ta det lugnare än vanligt, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus.

Det har snöat kraftigt i Dalsland. En bil som fastnade i snön på torget i Mellerud fick hjälp att komma loss på söndagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons