Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera utryckningar för polisen i natt

Bilbrand, inbrottstjuvar och maskerade rånare. Natten för länets poliser har varit händelserik.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Bilbrand rasade på Faktorigatan i natt

En bilbrand har rasat på en parkering på Faktorigatan under natten mot juldagen.

– Det hördes en explosion sedan började det brinna, säger Josephine Qvist, som blev vittne till branden.

Branden larmades in till SOS vid 01.10-tiden på natten. Det är ännu oklart vad som orsakat eldsvådan.

Grannar upptäckte inbrottstjuvar

Grannar upptäckte hur flera personer flydde från ett bostadshus på Klaravägen i Karlskoga.

Polisen kallades till platsen som kunde konstatera att ett det varit ett inbrott i huset.Det var vid 00.15-tiden på natten mot juldagen som inbrottet larmades in till polisen. Det är oklart vad som stulits.

Maskerade män rånade boende i Vivalla 

Två rån inom loppet av någon timme har inträffat i Viivalla i natt.

Minst två maskerade män ska ha tagit sig in i lägenheter och krävt de boende på pengar.

Polisen var under natten kortfattade om vad som hänt.

– Jag har ingenting mer att berätta än det som jag skrivit på vår hemsida, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

15-årig pojke gripen för bomben på Rosengård Ännu ett bombattentat har riktats mot Victoria parks fastighetskontor på Rosengård i Malmö. Bomben exploderade vid 18.15-tiden på julaftonen. Senare på julaftonskvällen ska en 15-årig pojke ha gripits misstänkt för inblandning i bombdådet.

På juldagens morgon bröt även en kraftig brand ut på brandstationen i Rosengård. Minst nio brandbilar skickades till platsen för att släcka branden. Det var tidigt på morgonen fortfarande oklart vad som har hänt. (Nattbyrån)

Världen

Ilska i USA efter nytt polisskott 

Vreden är stor på flera håll i USA sedan ytterligare ett fall där en vit polisman skjutit ihjäl en svart tonåring inträffat.

Händelsen ägde rum i Missouri i tisdags kväll vid en bensinstation i staden Berkeley, som för övrigt ligger intill Ferguson där den svarta tonåringen Michael Brown sköts i augusti i år.

Enligt polisen drog den 18-årige Antonio Martin en 9-millimeters pistol då en polisman skulle konfrontera honom och ytterligare en ung man. (BERKELEY/TT-REUTERS-AFP)

Mer läsning

Annons