Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folke anmäler NA till PO

ÖSK:s huvudsponsor Jan Folke riktade ett halvtimmes långt generalangrepp mot Nerikes Allehanda när ÖSK höll årsstämma på tisdagskvällen.
”Häxjakt, oseriös journalistik, en förtalskampanj”, var några av Folkes tillmälen mot NA, som han nu anmält till Pressombudsmannen.

Annons

När årsstämman i Örebro konserthus kommit till punkten "övriga frågor" intog Malmbergs vd Jan Folke scenen för att ge sin syn på vad NA rapporterat om den senaste tiden kring huvudsponsorn, slagsmål på en julfest, ÖSK:s byte av vaktbolag och annat.

Dryg halvtimmeDet blev en lång, anklagande föredragning till powerpoint-illustrationer som pågick i mer än en halvtimme. Men han berörde inte det som varit kärnan i rapporteringen, bråket med en vakt på Conventum på Malmbergs julfest som lett till dubbla polisanmälningar och att ÖSK bytte vaktbolag.

Folke anmäldes för misshandel av vakten, varvid Folke kontrade med att anmäla vakten. Vakten är numera friad, utredningen har lagts ner.

– Jag är inte så säker på det, säger Jan Folke kryptiskt till NA efter att ha lämnat scenen.

Men förundersökningledaren säger att utredningen är nedlagd - påstår du att den inte är det?– Jag kan inte säga mer, men sista ordet är inte sagt i den här saken, svarar Folke utan att vilja förklara vad han menar.

Förnekar påverkan ordförandevalHela hans föredragning på årsstämman kretsade i stället kring en händelse 2006 då Folke anklagats för att ha utnyttjat sin maktställning som företrädare för huvudsponsorn Malmbergs till att få Rose-Marie Frebran vald till ordförande i föreningen i stället för valberedningens kandidat.

Han tillbakavisade med emfas påståendet.

– Det är hur fel som helst. Att jag skulle använda pengar som maktmedel finns inte i min värld. Vi gör affärer på kommersiella villkor.

– Däremot var jag mycket kritisk mot hur årsstämman förberetts, och det framförde jag också.

Läs mer om Jan Folkes anförande och annat från ÖSK:s stämma i onsdagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons