Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar gick på guidad tur ute vid Naturens hus

Guiden Kajsa Grebäck och några i Örebro nyinflyttade bofinkar och skrattmåsar välkomnar föräldrar vid Naturens hus. Det är onsdagsförmiddag och dags för barnvagnsvandring.

Annons
Föräldrarna lämnar sina hem och vardagssysslor för att njuta av naturen ihop med barnen.

örebro. Våren är på gott humör, ingen kall och hård vind som de senaste dagarna. Vandringen, som tar cirka en timma, är ett samarrangemang mellan Örebro kommun och Naturskyddsföreningen.

De som är med, nästan bara mammor, gör sig bekanta med kikare och varandra.

Guiden Kajsa Grebäck talar enkelt och begripligt, alla tycks förstå. Och är det någon som inte förstår så förklarar Kajsa.

Det är bra, eftersom föräldragruppen inte består av ornitologer och botaniker.

– Nu får jag en chans att komma ut i naturen, förklarar Maja Sellin som med glädje skjutsar sin lille Sten, 4,5 månader, framför sig.

Barnvagnsvandringen är inte bara en utflykt i en spirande vårnatur utan också en möjlighet att träffa andra föräldrar och tala om saker som småbarnsföräldrar har behov av att tala om.

Runt om oss hörs flera fåglar och i en stund som denna ger Kajsa råd. Försök inte att lära er flera fågelläten på en gång! Lär er ett läte i taget!

När vi går över bron vid Naturens hus ser vi skrake. Kajsa visar bilder på de skrakar som finns i Sverige. Ute på vandringen berättar också Kajsa om området Oset och Rynningeviken, hur det förvandlades från soptipp till naturreservat.– Ni ska vara stolta över er stad, säger Kajsa och föräldrar håller med. Det är fantastiskt att ha fin natur nära en citykärna.

Mer läsning

Annons