Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt skräckjakt efter misstänkt polismördare

Jakten efter den misstänkte polismördaren Eric Frein har gått in på sitt 18:e dygn i USA. I Örebro kom i natt nyheten att det råder akut brist på läkare på USÖ. Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt Akut läkarbrist på USÖMammografin på USÖ har läkarbrist och kommer att tvingas ta hjälp av andra sjukhus. Hyrläkare kan också bli aktuellt.

Bröstcancermånaden oktober börjar inte så bra för mammografin på USÖ. En läkare har sagt upp sig till nyår och en halvtidstjänst är inte besatt. Återstår en läkare i tjänst.

– Det är en olycklig situation. Vi jobbar på alla fronter för att hitta en lösning, säger avdelningschefen Susanne Lilja.

Hällefors kommun skickade räkning till död syster

En kvinna i Hällefors har i sommar två gånger fått fakturor från hemtjänsten skickade till sig. Detta trots att hon aldrig haft någon hemhjälp, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

När den sista räkningen kom ska kvinnan till och med ha varit död.

– Det är hemskt att det ska kunna komma såna här "luftfakturor", säger Gunde Persson, kvinnans bror, till Sveriges Radio.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

LO-bas öppen för statlig skola

LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson tycker att Socialdemokraterna bör överväga att återförstatliga skolan, i samarbete med Folkpartiet.

- Om Folkpartiet menar allvar och verkligen vill förstatliga skolan. Alltså att staten tar över driften, inte bara skolpengen. Då tycker jag att man ska diskutera det, säger han till Dagens Nyheter.

Världen

Fortsatt massiv polisjakt på “survivalist”

Jakten på den misstänkte polismördaren Eric Frein går nu in på sitt 18:e dygn i nordöstra Pennsylvania, rapporterar CBS News. Eric Frein misstänks ha legat i bakhåll och skjutit två poliser, en av dem avled, den andre skadades allvarligt.

Över 400 poliser deltar i sökandet efter Frein i ett skogsområde. Frein beskrivs av polisen som en skicklig skytt som tränat på överlevnad i vildmarken. Han tros ha planerat attacken under minst två år, genom att noga ha undersökt hur man undviker polisen vid en jakt. Frein ska även ha exprimenterat med explosiva ämnen.

Enligt ABC News har polisen, under tisdagen lokal tid, gått ut med att utredarna funnit "flera saker" som hör till Eric Frein, inklusive rörbomber som kan detoneras med snubbeltråd eller stubin, i skogsområdet där sökandet pågår.

Polisen koncentrerar nu sökandet till ett övergivet hotell. Det går långsamt eftersom polisen befarar att det kan finnas fällor utlagda inne i hotellet.

Ebolafall bekräftat i USA

Det första fallet av ebola som diagnostiserats i USA har bekräftats, uppger det amerikanska smittskyddsinstitutet CDC till nyhetsbyrån AFP.

Patienten är en man som blev smittad i Liberia och sedan reste till Texas i USA. Där togs han in på sjukhus med symptom som nu bekräftats ha orsakats av ebola.

Enligt Reuters utvecklade patienten symptomen några dagar efter att han kom till Texa.

Flera döda funna vid vulkanutbrott

tterligare sju kroppar har hittats av räddningsarbetare på den japanska vulkanen Ontake, som i lördags fick ett oväntat utbrott.

De sju är utöver de 36 som tidigare rapporterats ha mist livet av stenar och giftångor i samband med utbrottet.

Mer läsning

Annons