Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: Stäng Rudbecksskolan

Ha kvar WUC och stäng Rudbecksskolan. Behåll sedan borgen och riv resten av lokalerna för att bygga ett kulturhus och på det hyreslägenheter. Det föreslår Folkpartiet.

Annons

Folkpartiet spinner vidare på förslaget från förra mandatperioden och vill stänga Rudbecksskolan. I Borgen kan Öbo ha kontor och Örebro Konsthall nya lokaler. Resten av lokalerna rivs.

– Det är Örebros sämsta gathörn vad gäller luftkvalitet. Låt oss sedan bygga det nya kulturhusen i hörnet. Gör en konsertlokal och så ett lika högt hus som Behrn center ovanpå. Om du bygger likadant på andra sidan Trädgårdsgatan, där den gamla aulan finns, kan du lägga stadsbiblioteket i de tre första våningarna. Det ger 60 miljoner i intäkter till Örebro för att du har byggrätter, säger Staffan Werme (FP).

När konserthuset lämnas kan kulturskolan ta över de lokalerna. Och om biblioteket flyttas frigörs lokaler. Tullängsskolan behålls också, men sedan behövs olika utredningar för övriga kommunala gymnasieskolor.

För att nå en bred överenskommelse anser Folkpartiet dock att samtliga partier måste enas om ett antal punkter som grundförutsättningar för förändring.

Mer läsning

Annons