Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylleri och slagsmål under stökig valborgskväll

Dödsolycka, knivskärning och fylla. Polisen hade fullt upp under valborgskvällen och natten.

Annons
Polis på plats i centrala Örebro under valborgsnatten tidigare i år.

Polisen hade satt in extra resurser under valborgsmässoafton. Dels på grund av valborgsfirandet och dels på grund av fotbollsmatchen mellan ÖSK och Hammarby. Och det blev en stökig valborgskväll.

En person fick föras till USÖ efter att ha blivit knivskuren i magen. Han hamnade i slagsmål med en annan person i centrala Örebro natten till första maj. Mannen blev inte allvarligt skadad, men fördes ändå till sjukhuset för att bli omplåstrad.

Polisen har inte gripit någon misstänkt. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Det blev en hel del fylla och slagsmål under valborgskvällen och under natten mot första maj. Stökigast var det på kåren vid universitetet där över 3000 studenter deltog i Campus 48h.

– Det har varit en hel del fylleri och bråk. Ett tag var arresten i Örebro full, säger polisens vakthavande befäl Richard Hiller.

Sent på valborgsmässoafton omkom en 18-årig kvinna i en svår singelolycka i Viby. Kvinnan färdades i bilen tillsammans med en 19-årig kvinna. Kvinnorna fördes med ambulans till USÖ men 18-åringens liv gick inte att rädda.

Den 19-åring som körde bilen misstänkts nu för vållande till annans död och rattfylleri. Hon skadades lindrigt i olyckan och ska förhöras av polisen.

Det var vid 22-tiden som bilen av okänd anledning åkte av vägen. Polisen har tagit den i beslag för att se om det var något fel på den. Det finns inga vittnen till olyckan, enligt polisen.

Tidigare på eftermiddagen frontalkrockade en berusad kvinna med en a-traktor på Gustav Vasas väg i Laxå. Den 36-åriga föraren fördes till USÖ med okända skador. Nu misstänks hon för rattfylleri. Föraren av a-traktorn klarade sig helt utan fysiska skador.

Det gick lugnt till i samband med fotbollsmatchen på Behrn arena, enligt polisen. En person fick dock omhändertas för fylla och två personer kördes ut från stan för att de skulle lugna ner sig. Cirka 3000 fans kom till Örebro i samband med matchen.

– När det är så här mycket folk blir det alltid några ordningsstörningar, säger Jörgen Westlin, kommunikationsstrateg hos polisen.

Mer läsning

Annons