Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla visor blåste liv i Dalkarlsbergsparken

Det var nära nog en fullsatt rotunda i Dalkarlsbergs Folkets park under lördagen. För sjunde året i rad anordnades visfestival.

Annons
fullsatt. Dalkarlsbergs visfestival är populär och det fanns inte många stolar lediga i går.

Drygt 300 personer hade tagit sig till den gamla folkparken. Trots detta var det andäktigt tyst bland publiken när NA var på plats. Anledningen var två riktigt skönsjungande tjejer, Heidi Baier från Ludvika och Emma Nordin, Rättvik, tolkade våra allra käraste visskatter, bland andra Dan Andersson.

– Visst är det väl vackert! Det låter som klockspel, säger Inger Rondahl som tillsammans med sin man Rolf samt Inge Mattsson tidigare ordförande i Dan Andersson-sällskapet, som stått för arrangemanget i sju år.

– Jag är född här och vi har sommarstugan här. Vi tyckte det var så synd att folkparken stod och förföll så vi kom på idén med en festival. Vi kontaktade då Inge Mattsson och han tände direkt.

En folkparksförening bildades, med Inger och Peter Multanen i spetsen. Föreningen sköter om själva parkanläggningen.

Årets stora dragplåster är med all sannolikhet vissångerskan och skådespelerskan Jejja Sundström. En varm och något uppjagad artist satte sig ned fem minuter i den lilla logen bakom scen efter ankomst.

– Oj oj, jag missuppfattade tiden så jag blev lite försenad, Och det är ju så gruvligt varmt i dag. Men vi ska inte klaga, förra veckan var det för kallt, sa hon och tog en stor klunk läskande vatten.

Det är första gången som Jejja Sundström besöker Dalkarlsbergs Folkets park.

– Det är en riktigt vacker plats, säger hon innan hon går upp på scenen och bjuder på både Taube och Demert.

Gerd och Lars Elvermark satt på en av bänkarna utanför rotundan. Anledningen var hunden Nisse som helst låg i skuggan. Paret bor egentligen i Norrtälje men har sommarstuga vid Havregruvan.

– Vi hade läst att det var festival här men vi kom inte ihåg vilken tid. Så vi kom lite sent. Vi har aldrig varit här förut men det är trevligt när det finns sådant här ute i skogen, sa Gerd.

Detta år blir sista gången Inger och Rolf Rondahl arrangerar visfestivalen.

– Visst är det med blandade känslor men det har ju varit mycket jobb också, säger Inger och tillägger:

– Vi får se om någon annan tar över ...

värd att vänta på. Jejja Sundström både sjöng och berättade vitsar, vilket blev väldigt uppskattat.
njöt. Gerd och Lars Elvermark gillade vad de hörde. Hunden Nisse vände dock ryggen till.
Emma Nordin och Heidi Baier uppskattades för sin vackra sång.

Mer läsning

Annons