Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvan sponsrar simskolor i sommar

Med ekonomiskt stöd från Zinkgruvan mining AB arrangerar kommunen avgiftsfri vattenlek och simskola för barn i sommar på fem badplatser.

Annons
Simskola igen. Vedens badplats är ett av de ställen som det arrangeras simskola i sommar. Arkivfoto: Björn Palmqvist

Askersund. Sedan några år har det inte funnits någon simskola i Askersunds kommun sommartid. Men efterfrågan har funnits. Nu stöttar företaget Zinkgruvan Mining AB simskolor på fem badplatser i kommunen i sommar.

– Vi sponsrar redan en del av fritidsutbudet i kommunen, och frågade vad mer vi kunde hjälpa till med. Då kom frågan upp, säger Monika Andersson, kommunikatör på Zinkgruvan Mining AB.

– I en sjökommun som Askersund som också har väldigt många badplatser, ser vi det som en naturlig och viktig utveckling av vårt samarbete att sponsra badsäkerheten, säger Monika Andersson.

– Sedan ett antal år ingår simundervisningen i läroplanen, och sedan dess har inte kommunen arrangerat simskolor, utan enbart märkestagning på tre platser. Men efterfrågan har hela tiden funnits, säger Ann-Kristin Olsson, fritidsintendent i Askersunds kommun.

Med ekonomisk hjälp från Zinkgruvan Mining AB tas nu simskoleverksamheten upp igen i sommar. Pengarna går till lön för två simlärare, som därmed utökar sin tjänst i sommar.

Simskolan pågår mellan den 14 och 25 juli vid Estabobadet i Åsbro och mellan 28 juli och 8 augusti, i Hargebaden, Hammar, Hagabaden i Askersund, Veden i Snavlunda och vid badet i Åmmeberg. Exakta tider får man reda på vid kallelsen. Sista anmälningsdag till simskolorna är den 19 juni.

Mer läsning

Annons