Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grytan kokade nästan över

Håll grytan kokande – det är Frälsningsarméns klassiska devis för insamling till behövande i juletid. I år kokade grytan nästan över. Drygt 125 000 kronor samlades in under några intensiva julveckor i Örebro.

Annons
Generösa bidrag. Örebroarna stoppade över 125 000 kronor i Frälsningsarméns ”julgryta”. Dessutom skänktes över 500 julklappar. ARKIVBILD: PAVEL KOUBEK

– Örebroarna gav svar på tal direkt, säger kårledaren Gunilla Johansson och tänker på hennes kollega Monica Johanssons uttalande i NA i början av december.

När grytan sattes på plats på Våghustorget berättade Monica Johansson, ansvarig för Frälsningsarméns sociala verksamhet i Örebro, att målet var 70 000 kronor. Samtidigt avslöjade hon att insamlingen förra året ”bara” gav 45 000 kronor. Örebroarna är lite dåliga på att skänka pengar, tyckte hon. Nu visade örebroarna sin vilja att hjälpa.

– Förutom pengar har vi samlat in över 500 julklappar till barn och vuxna. Jag är alldeles överväldigad, säger Gunilla Johansson.

Mat och kläderHittills har Frälsningsarmén delat ut 75 000–80 000 kronor i form av presentkort på mat och kläder samt massor av julklappar till 110 familjer.

– Vi har ännu inte hunnit med fler, säger Gunilla Johansson och berättar att pengarna oavkortat går till hjälpsökande som blir allt fler även i Örebro.

Mer läsning

Annons