Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldregn över Nora Atletklubb

Svenska mästerskapen i styrkelyft för ungdomar, junior och veteraner avgjordes i helgen och Nora Atletklubb dominerade i samtliga klasser. Resultatmässigt kunde det inte gått bättre för de fyra herrar och dam som deltog. Resultatet blev nämligen hela fem medaljer av högsta valör – guld.

Annons
Atletklubbens lyckades lyfta hem fem guld, Jonas Telégin, Lars Jansson, P-O Larsson, Tommy Johansson och Emma Johansson.

NÄSSJÖ. Lars Jansson i klass 66 kg gjorde en säker och stabil insats och hade ett bra försök på svenskt rekord i bänkpress som för dagen var lite för tungt. Men han fick nöja sig med en första plats i sin viktklass och ännu ett SM-tecken.

Jonas Telégin valde att tävla i en tyngre viktklass 74 kg. Han lyfte taktiskt hem segern i sin klass och fick hem ännu ett SM guld till klubben.

Tommy Johansson i 93 kg låg lite tveksamt till att klara knäböjsmomentet vilket gjorde tävlingen ännu mer spännande. Till slut fick han ett godkänt lyft i sista försöket och tog hem första platsen högst upp på pallen.

P-O Larsson tävlade i tyngsta klassen +120 kg och hade en lyckosam tävling med personbästa resultat i momenten knäböj, bänkpress och sammanlagt. I sista marklyftet försökte han sig på ett nytt svenskt rekord på 300,5 kg vilket var lite för tungt för dagen. Han fick nöja sig med en första plats och sin första SM-guldmedalj i styrkelyft.

Sist ut var ungdomslyftaren Emma Johansson i 63 kg som försvarade sitt guld från förra året genom att lyfta tyngst i samtliga grenar och kom på första plats.

På herrsidan blev Nora Atletklubb bästa klubb på detta SM vilket är första gången på ett större mästerskap.För övrigt så blev det tre nya distriktsrekord för Nora Atletklubb, tre för P-O Larsson i knäböj, marklyft och sammanlagt resultat. Kvalificerade till nästa SM i styrkelyft: Jonas Telégin, P-O Larsson, Tommy Johansson och Emma Johansson.

Mer läsning

Annons