Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsberg kan få 200 nya jobb

Ett stort företag vill etablera sig i Hallsbergs kommun. Det bekräftar kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S). Men han vill inte säga vilket det är.

Annons

Hallsberg. – Om det här blir verklighet kan det bli aktuellt med cirka 200 nya jobb i kommunen, säger Andreas Svahn till NA.

Företaget hörde av sig till kommunen under senare delen av våren med förfrågan.

– Jag är mycket optimistisk. Men vi vill vänta med att offentliggöra vilket företag det är, så att företaget själva ska få presentera sina planer, säger Andreas Svahn.

Beskedet kan komma i början av hösten.

– Det här ser jag som ett bevis på att kommunen är en attraktiv plats för företag. Vi har ju exempelvis Ahlsell som valde att placera sitt huvudkontor här, och nu senast Postens terminal, som är Europas modernaste.

Enligt Andreas Svahn får kommunen ofta förfrågningar från stora och små företag om etableringsmöjligheter. Hallsbergs kommun ingår i flera olika samarbetsprojekt med målet att bereda plats för nya företag.

– Dels ingår länets kommuner i ett samarbete under namnet Businessregion Örebro, och dels har vi ett samarbete med Kumla, Örebro och Arboga, som heter Logistikregionen. Och om de väljer Hallsberg eller Kumla eller någon annan närliggande kommun spelar egentligen inte så stor roll. Huvudsaken är att det blir bra för människor som bor här.

Om det nya företaget kommer till Hallsberg, ska nya lokaler byggas.

– Vi arbetar också med bostadsbyggande. I år har vi slagit rekord i antalet sålda nyanlagda villatomter, och ytterligare 350-400 nya lägenheter planeras de närmaste tio åren, både i centrala Hallsberg och i de andra tätorterna.

Mer läsning

Annons