Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han kan ha legat i diket i åtta timmar"

UPPDATERAD 20:46. SOS alarm fick klockan 08:45 i morse larm om en motorcykelolycka. Vittnet som larmade hade hittat mc-föraren i diket av en slump - och han kan ha legat där i åtta timmar.

Annons

Natten till lördag reagerade boende vid Fridhems skola, nära Hidingsta öster om Örebro, på att en motorcyklist körde mycket snabbt på vägarna i området. Men helt plötsligt blev det bara tyst.

- Ja, vid tolvtiden i natt reagerade min man på att allt bara blev tyst. Han gick ut på baksidan av huset och tittade, men kunde inte se någon motorcyklist, säger det kvinnliga vittnet.

I morse gick kvinnan ut för att promenera med hunden och barnvagnen. Då hon kommer ut på vägen utanför tomten tittar hon av en slump ned i diket - och där ser hon ryggtavlan av en motorcyklist.

I diket låg en man

- Där, i det höga gräset en bit ned i diket, låg en person med vanliga kläder och en hjälm bredvid sig. Intill honom låg en crossmotorcykel. Mannen var inte kontaktbar, så uppjagad sprang jag in och hämtade min man och vi ringde till SOS alarm, berättar kvinnan.

Medan de väntade på ambulans och polis gick de fram till mc-föraren - det visade sig att han andades.

Kvinnan och hennes make är nu övertygade om att den man de hittade livlös i diket i morse är samme man som buskörde med motorcykel i området i natt.

- Alldeles säkert är det samma person. Och då har han ju legat i diket i över åtta timmar i natt. Det var ju ren tur att jag råkade se honom, säger hon.

Mc-föraren fördes till USÖ i ambulans - vilka skador han ådragit sig är dock på lördagskvällen ännu oklart.

Mer läsning

Annons