Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har haft ett bra möte med UD"

Christian Franzetti, bror till Daniel Bakke, var på onsdagen i Stockholm för ett möte med UD. Ett möte han lämnade med en positiv känsla.

Annons
Fängslade i Tunisien. Daniel Bakke och Per-Åke ”Pelle” Helgesson har varit frihetsberövade sedan november 2012. På måndagen förlängdes deras fängelsestraff av tunisisk domstol.

– Det var väldigt konstruktivt och vi har en gemensam plan och tanke för framtiden. Men jag kan inte säga så mycket mer just nu, säger Christian Franzetti till NA.

Anhöriga och vänner till Per-Åke Helgesson och Daniel Bakke som sitter fängslade i Tunisien fortsätter sitt arbete för att få de två frigivna. 

På lördag anordnar Per-Åke Helgessons vän Tomas Norström en manifestation på Våghustorget i Örebro.

Syftet är att samla in pengar till advokatkostnader, tolk, mat och mediciner avsedda för Per-Åke Helgesson och Daniel Bakke.

– Processen kostar på och det här blir fjärde eller femte gången vi gör detta, säger Tomas Norström.

Så sent som i måndags dömdes Per-Åke Helgesson och Daniel Bakke till ytterligare ett års fängelse vardera av tunisisk domstol.

Christian Franzetti berättar att en del av åtalet som riktats mot den norska mamman, som Helgesson och Bakke var i Tunisien för att hjälpa, brutits ut i en egen rättegång. Per-Åke Helgesson och Daniel Bakke stod åtalade även där och dömdes. 

De utdömda straffen uppgår nu till 13 år för Helgesson och sju år för Bakke. 

Mer läsning

Annons