Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetsjakt på värme och konkurrens

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Som vanligt när det blir lite högre temperaturer drar kvällspressen på.

Annons

Just nu sitter jag och kikar på hur sommarvärmen på prognoskartorna börjar dra bort i helgen. På Aftonbladets hemsida basunerar man i stället ut: högsommarvärmen drar in över landet, supervärme i helgen.

Det hela kryddas med en rubrik: supersoligt hela helgen. På mina prognoskartor förekommer det tidvis mycket moln. Jag undrar i mitt stilla sinne hur man beskriver ett läge med klarblå himmel, finns det några ännu starkare ord att ta till då? Det enda som tröstar mig är att prognosen inte kommer från SMHI, man använder en annan leverantör. Men det vet ju oftast inte allmänheten. Det kan ibland vara kul med den konkurrens i väderprognoser som har börjat komma på senare tid, speciellt om man är den som lyckas bäst.

Vi fick ett trevligt meddelande för några veckor sedan från en av våra kunder, en norsk tidning. De konstaterade att vår prognos för Oslo med 3 grader och regn låg närmare verklighetens 1 grad och snö än vad de norska väderfirmorna hade, nämligen halvklart med uppehåll och 8 grader varmt. Vi har också fel ibland, då brukar alltid någon höra av sig och påpeka det. Tur att det finns sådana som inte gör fel själva och har tid att upptäcka andras. Gammal företeelse, ´grandet i din grannes öga´.

Alla artiklar i
Väderskolan

Vädret: På väg mot 20 grader

På SMHI prognoserar man friskt.

Fyra meter höga snövallar

SMHI:s väderkrönika.

Annons