Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtstartare i affären Ett resultat av Röda Korsets insamlingar

Om ett nödläge uppstår i Finnerödja med omnejd, är inom kort livsmedelsbutiken Carlssons livs utrustad med en hjärtstartare. Det har Finnerödja Rödakorskrets sett till.

Annons
Ny Hjärtstartare. Jesper Carlsson, Ann-Marie Nordin, Gun-Britt Segerstedt Karlsson, Christina Carlsson och Gerd Rosenkvist, deltog när Finnerödjas Rödakorskrets överlämnade en hjärtstartare till livsmedelsbutiken Carlssons livs.

Finnerödja. I tisdags överlämnades hjärtstartaren högtidligt av Röda Korset till Jesper och Christina Carlsson på Carlssons livs.

– Det här har blivit möjligt genom insamlingar som vi gjort inom våra tre Röda korskretsar i Laxå kommun, berättade Gun-Britt Segerstedt Karlsson, ordförande i Röda Korset i Finnerödja.

Idén föddes för snart tre år sedan, och lyftes i Röda Korsets samverkansråd.

Samverkansrådet är Laxå kommuns tre rödakorskretsars gemensamma organisation.

Alla tre kretsarna har samarbetat kring införskaffandet av hjärtstartare, och nu finns fem stycken som ska monteras på olika platser i Laxå kommun.

Hjärtstartaren är av senaste modell från USA. Personalen på Carlssons livs har gått en utbildning i att använda hjärtstartaren.

– Vi är väldigt glada över att vi har den här, säger Christina Carlsson. Utbildningen vi har fått har varit jättebra.

– Vi har också köpt in en övningsdocka för att vi ska kunna hålla våra livräddningskunskaper uppdaterade, säger Jesper Carlsson.

Hjärtstartaren ska monteras strategiskt vid ingången till affären. Dessutom kommer den att noteras i det nationella registret för var det finns hjärtstartare.

Det här är den andra hjärtstartaren som monterats upp i Finnerödja. Sedan tidigare finns en i anslutning till kyrkan, i församlingens regi.

Mer läsning

Annons