Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idag erkänner regeringen Palestina

I dag fattar regeringen beslut om att erkänna staten Palestina, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) i en debattartikel i DN.I Örebro har en ung man skadagts allvarligt efter en misshandel.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Ung man svårt slagen på stan

En 22-årig man fördes med ambulans till USÖ efter en allvarlig misshandel på Kungsgatan i natt.

– Det verkar inget vidare med honom, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Öerbropolisen.

Det var strax innan halv ett på natten mot torsdagen som polisen fick larmet om misshandeln.

I dag erkänner regeringen Palestina

Sverige

I dag fattar regeringen beslut om att erkänna staten Palestina, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) i en debattartikel i DN.

I måndags informerade regeringen riksdagens utrikesnämnd om att beslutet att erkänna Palestina väntas "inom kort". Nu står det alltså klart att beslutet fattas på torsdagens regeringssammanträde.

Skrivare och webbkameror oskyddade 

Många skrivare, webbkameror och andra elektronikprylar i våra hem är exponerade mot internet utan lösenordsskydd. Därmed är de åtkomliga för vem som helst, skriver Dagens Nyheter.

En säkerhetsbrist hos en av de mest sålda skrivarna, HP Photosmart, gör att den i vissa fall kan bli nåbar på internet enbart genom att skriva in maskinens ip-adress i en vanlig webbläsare.

Världen IS släpper skolbarn Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) har släppt 25 kurdiska skolbarn som kidnappades i norra Syrien i maj, uppger den brittiskbaserade organisationen Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Barnen som frigavs på onsdagen var de sista ur en grupp på 153 skolbarn som kidnappades av IS norra delen av Aleppo-provinsen i slutet av maj.

Mer läsning

Annons