Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga krav på kinesiska föräldrarna

Örebro kommun släpper sekretessen runt de kinesiska föräldrarna. Kommunen har betalat mat och hotell för dem under två veckor. Inga krav på återbetalning finns.

Annons

I tisdags berättade NA att kommunen har dragit in sitt ekonomiska stöd för föräldrarna till Chen Hao, utbytesstudenten vid Örebro universitet som knivmördades den sista mars i sitt bostadsområde i Örebro.

Många i och utanför Örebro engagerade sig i deras öde och samlade in över 110 000 kronor till familjen.

Felaktiga rubriker

Rubrikerna blev felaktiga i NA. Kommunen har inte tagit några av de pengar som familjen fått, det finns inte heller några återkrav på mamman och pappan.

Däremot lämnar socialtjänstlagen inga möjligheter för kommunen att fortsätta stödja familjen ekonomiskt då de numera har fått in pengar.

– Jag kommer att fortsätta hjälpa dem med alla papper som måste redas ut. Det handlar bland annat om en dödsboutredning för att familjen ska få tillgång till försäkringspengarna från Örebro universitet, säger Anna-Lena Hallonqvist, socialsekreterare på Örebro kommun.

Mamman, pappan och Chen Haos faster bor numera inte på hotell, utan har flyttat in hos en familj i Örebro som erbjudit sig att låna ut sin bostad.

Mer läsning

Annons