Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga stora problem i tågtrafiken

Det verkar som om man har fått ordning på de tidigare stora tågförseningarna. Varken Banverket eller SJ har några större problem att rapportera på söndagen.

Annons

Snö och kyla ställde till stora problem i tågtrafiken i början av helgen. Förseningarna var många och stora. På söndagen verkar det dock ha blivit bättre.

- Jag har inte fått några rapporter om att vi skulle ha några stora problem i trafiken med förseningar. Det börjar ordna upp sig i trafiken, säger Elina Yli-Torvi på SJ:s pressjour. 

På Banverket  har man samma bild av läget.

- Det är fortfarande förhöjd beredskap, men än så länge är det ingen generell problematik. Fast väderleksförhållandena är  inte helt gynnsamma, så det kan komma förseningar, säger David Widlund på Banverkets pressjour.

 Det har dock varit en del problem i Göteborg, men det beror inte på vädret utan på en urspårning strax utanför stationen. En kran har rekvirerats för att lyfta  tåget på plats. Hur det arbetet kommer att påverka tågtrafiken är oklart.

- Det blockerar spåren, men man har lyckats tråckla ut tågen till och från Göteborg i alla fall. Just nu är det 5-20 minters förseningar, säger David Widlund.

Mer läsning

Annons