Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga tips om försvunne Laxåbon

Inte ett enda tips kom efter att tv-3-programmet Efterlyst på onsdagskvällen hade ett inslag om försvunne Laxåbon Christer Nydahl.
– Det är ytterligare ett bevis på hur underligt det här spårlösa försvinnandet är. Något tips brukar alltid komma, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Annons

53-årige Christer Nydahl, auktoriserad tränare inom hästsport, försvann från hemmet i Nyhammar utanför Laxå måndagen 21 februari. Efter det finns inga kända iakttagelser. Polisen vill inte längre låsa sig vid ett registreringsnummer som lämnats i efterlysningen av föraren till en bil. Det gäller den stora silverfärgade kombibil som vid 14 30-tiden 21 februari, samma dag som försvinnandet, sågs vid norra infarten till Röfors. Föraren stannade och tog upp en man klädd i svart jacka.

– Vi har vittnesuppgifter om att bilens registrering började på JYR men den som har information att lämna ska bortse från bokstäverna och höra av sig. Det går inte att utesluta att personen som såg bilen sett fel på en bokstav.

Torbjörn Carlson säger också att polisen är intresserad av iakttagelser överhuvudtaget från 21 februari, och däromkring, i Laxåtrakten. Inte minst runt Nyhammar och Röfors.

– Alla som sett något som kan ha samband med försvinnandet ska höra av sig och låta oss avgöra uppgiftens värde. Vi har ett svårt utredningsläge eftersom det inte finns något att gå på och behöver all information vi kan få.

Polisen har kartlagt Christer Nydahls tillvaro tiden före försvinnandet och längre tillbaka. Även utlandskontakter har undersökts eftersom han också arbetat utomlands, bland annat i USA. Men inget har gett resultat. Uppgifter till polisen kan lämnas på polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons