Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte postens ansvar att utskicken når alla

Posten kan hjälpa kommuner, partier och andra samlingar som vill nå en viss grupp eller ett geografiskt område med information, men det är inte deras ansvar att försäkra sig om att alla kommer med.

Annons

– Postnummer har egentligen bara syftet att ge information till personal och sorteringsmaskiner om vart en försändelse ska skickas för att kunna delas ut till rätt mottagare, säger Birgitta Corsvall, utvecklingschef Posten AB.

Hon har hört talas om BKT:s utskick av kalendern.

– När man köper en tjänst genom posten så måste man titta på vilka man vill nå och vilka postnummer som ingår i det området, säger hon och tillägger:

– I det här specifika fallet skulle de tittat på den geografiska kartan för att se till att de köpte den spridning de var ute efter.

Där kan Posten hjälpa till.

– Om man till exempel köper ett totalutskick till en kommun så kan man få hjälp av våra säljare att ta fram rätt spridning, säger Corsvall och berättar att det handlar om att se var kommunens gränser går och vilka postnummer som ingår i det området.

Enligt Corsvall förekommer det att posten, som i fallet med Fellingsbro, ändrar postnummer på hushåll för att anpassa dem till förändrade förutsättningar. Det görs restriktivt efter ansökan till postnummerrådet som har deltagare från olika utdelningsföretag.

Mer läsning

Annons