Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall inledning på veckan och rekord

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Nu har helgen passerat och vi får en chans att börja ta tag i all den snö som föll i södra Sverige.

Annons

På en del håll kunde jag under måndagsmorgonen se att snödjupet ökat med runt 3 dm! I Halmstad, Göteborg och Jönköping tangerade vi de gamla snörekorden. Ser vi till övriga delar av södra Sverige har vi i år de största snödjupen sedan vintrarna 1979, 1977, 1967 eller 1966. I norra Sverige har vi lite tvärtom. Där är snötäcket mindre än normalt på många håll.

När jag gick till jobbet på måndagsmorgonen kände jag mig riktigt frusen när jag kom fram. Det var väl kanske inte så konstigt med tanke på att termometern visade på -25 grader! Det var inte bara i Norrköping den nya veckan inleddes med kalla temperaturer, termometern klättrade ner mot -30 på flera håll. I Götaland var Horn kallast med -30.2, i Svealand Idre med -36.6, Sveg i södra Norrland hade -36.7 medan Naimakka var kallast i norra Norrland med -33.7.

På www.smhi.se finns flera artiklar om vintern 2009/10, bland annat längsta sammanhängande perioden med minusgrader. I exempelvis Jönköping, nära mina gamla hemtrakter, har rekordet på 35 dagar i rad slagits och på måndagen var det 57 dagar i följd, och siffran fortsätter ticka på!

Alla artiklar i
Väderskolan

Vädret: På väg mot 20 grader

På SMHI prognoserar man friskt.

Fyra meter höga snövallar

SMHI:s väderkrönika.

Annons