Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Sundin tvingas bort från Öbo

Karin Sundin (S) kommer inte att väljas om till ordförande för Öbo. Anledningen är att hon är gift med ordförande för programnämnd samhällsbyggnad.

Annons
Karin Sundin (S).

Karin Sundin är ordförande för Öbo. Samtidigt är hon gift med Björn Sundin (S) som är kommunalråd och ordförande i programnämnd samhällsbyggnad. De här kan skapa problem. Det menar Torgny Larsson (S).

– Öbo är en av de stora aktörerna och det är klart att det kan föreligga risk för jäv, säger han och berättar att Karin Sundin därför inte är föreslagen som ordförande ytterligare en period.

Men det här är inget nytt, så har det väl sett ut i några år?

– Ja, det har det och de har klarat det ovanligt bra. Det kunde gått mycket sämre. Men vi vill inte riskera ytterligare en mandatperiod, säger Torgny Larsson.

Hade ni i stället kunnat flytta på Björn Sundin?

– Om vi vill kan vi flytta på vem som helst men det gäller att våra medlemmar vill det också.

Karin Sundin vill inte uttala sig om valberedningens förslag.

– Jag har ingen kommentar till det här, säger hon.

Men vill du fortsätta som ordförande?

– Jag säger bara att ni få vända er till valberedningen för att få deras syn på förslaget de lagt. Vi är nu mitt inne i processen.

Vem som socialdemokraterna kommer att föreslå till ordförande avgörs på partimötet den 8 december. Vem som sedan får ordförandeposten bestäms på kommunfullmäktige den 17 till 18 december.

Mer läsning

Annons