Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kina sätter historiskt klimatmål

I  natt greps en man på norr  i Örebro misstänkt för narkoitikaförsäljning. Efter ett möte i Peking har Kina satt som mål att inte öka  landets utsläpp av växthusgaser efter 2030. Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Man greps för drogförsäljning 

Polisen hittade i natt narkotika i en lägenhet på Skolgatan på Norr i Örebro.

En man i 25-årsåldern greps och är nu anhållen misstänkt för drogförsäljning,

– Vi larmades dit på grund av ett bråk. Det var ett antal person på adressen när patrullen kom dit. Någon har slagit sönder en ruta i trapphuset, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

Pojke fick dartpil i halsen

En åttaårig pojke i Strängnäs kommun fick en dartpil i halsen när en lekkamrat missade kastet mot piltavlan på garageuppfarten, skriver Strengnäs Tidning.

Pojken fördes i ambulans till sjukhus, med pilen kvar i halsen. Röntgen visade att pilen satt mycket nära pulsådern, men den kunde avlägsnas utan att det var någon fara.

Tio skadade i explosion i Sinai

Världen

En bilbomb detonerade på tisdagskvällen utanför en snabbmatsrestaurang i Egypten. Tio personer skadades vid explosionen i Arish i norra Sinai. Polisen hade börjat utrymma området sedan misstankar fattats mot en parkerad bil.

Kina sätter historiskt klimatmål 

Kina sätter som mål att inte längre öka landets utsläpp av växthusgaser efter 2030, medan USA siktar på att minska sina utsläpp med en fjärdedel till 2025. Det säger presidenterna Xi Jinping och Barack Obama efter ett möte i Peking.

Mer läsning

Annons