Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivrånare band och   misshandlade guldsmed

En ur- och guldsmedsbutik i Askersund utsattes för ett väpnat rån på förmiddagen. Rånaren, som band och misshandlade butiksinnehavaren, försvann springande från platsen. 
– Jag tyckte det var otäckt, berättar en kvinna som kom in i butiken strax efter rånet och träffade den skärrade ägaren.

Annons
Polisen spärrade av platsen efter rånet.

Den maskerade rånaren slog till mot guldbutiken i centrala Askersund vid 10.20-tiden imorse. Med en kniv hotade han butiksinnehavaren och utsatte honom dessutom för en misshandel, enligt polisen. Ägaren blev dessutom bunden i samband med rånet.

– Enligt signalementet är rånaren en ung smal kille, runt 170 centimeter lång. Han var iklädd en mörk munkjacka och hade luvan uppfälld. Han också på sig en rånarluva vid tillfället, berättar polisens vakthavande befäl Lotta Lindblad.

Det är oklart vad rånaren eventuellt kom över, men han försvann springande från platsen med en plastkasse i ena handen med röd och vit text, enligt polisen.

– Någon som kanske var ute och gick i det fina sommarvädret borde ha sett något, säger Lotta Lindblad.

När en kvinnlig

besökare kom in i butiken möttes hon av den skärrade butiksägaren som var blodig runt näsan. Han var då i färd med att larma polisen på telefon. Kvinnan uppfattade att han sade något om att det hade tagit lite tid att komma loss. På golvet låg en rulle med tejp, men hon vet inte om han varit bunden.

- Jag tyckte det var otäckt, men stannade kvar hos honom tills polisen kom. Butiksägaren var så skärrad, berättar hon.

Flera polispatruller söker just nu efter rånaren i Askersund. Även tekniker och en hundpatrull finns på plats.

Polishundar hjälpte till i sökandet efter rånaren.

Mer läsning

Annons