Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kö till Bergslagsspelens läger

Intresset för Bergslagsspelens sommarläger är så stort att nu köar barn och unga för att få vara med.

Annons
Bergslagsspelen syftar till att stärka kulturen i hela Örebro län. Här är en scen ur Bergslagsdansen, en föreställning som gavs i Södra hyttan 2014 inom projektet.

För andra året i rad arrangeras Bergslagsspelens sommarläger. På bara några dagar anmälde mer än 70 barn från 17 olika skolor sig. Nu står flera barn och ungdomar i kö i hopp om att få plats om någon skulle lämna återbud.

- Det är fantastiskt kul att vi har så många bar och unga i hela vårt område som är intresserade att vara med, säger projektledare Kristina Dybeck och tillägger att intresset överträffade alla förväntningar.

Detta vittnar menar Kristina Dybeck att det också finns ett underlag för att utveckla fler verksamheter.

Liksom i fjol hålls sommarlägret under fyra dagar på Finnsjöstrand i Järnboås med start efter skolavslutningen. Här får deltagarna ägna sig åt teater, dans och sång samt en rad olika fritidsaktiviteter. 

Lägret syftar till att skapa intresse hos barn och unga för kultur samt att hjälpa dem att hitta olika uttrycksformer.

Bergslagsspelen är ett fyraårigt brett samverkansprojekt som jobbar för att stärka och utveckla amatörkulturen i hela Örebro län. Projektägare är Studiefrämjandet, ABF, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund.

Tanken är att i samarbete även med kommunernas kulturskolor, föreningsliv och fria kulturgruper kunna fortsätta utveckla projektet. Målet är att kunan ge fler barn och unga möjligheter att mötas och utvecklas inom olika kulturformer. Ett av de främsta målen med Bergslagsspelen är att få igång barn men även vuxna som aldrig tidigare ägnat sig åt exempelvis teater eller dans. Man vill skapa intresse och tillfällen att prova på.

Mer läsning

Annons