Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla vad grannarna röstade på

I valtider blir man lätt nyfiken. Hur dina grannar kommer att rösta på söndag kan du inte veta. Men vad de röstade på i valet 2006 kan du enkelt se på nätet.

Annons
På Eniros karta kan du själv se vad grannarna röstade på just i ditt bostadsområde.

Sajten eniro.se brukar man använda för att hitta telefonnummer. Men Eniro har också en karttjänst där du faktiskt kan hitta resultaten från alla Sveriges valdistrikt i 2006-års val.

Så här gör du: Klicka på länken till höger för att komma in på Eniros kartjänst. Uppe till vänster på kartan som poppar upp kan du, efter "Var", skriva in orten som du vill se på kartan.

När du väl får upp kartan över orten tittar du i högermarginalen. Där finns en lista över saker som du kan välja att få upp på kartan. Näst längst ner (se bilden) så hittar du ”Valresultat 2006”. Klicka där.

Varje valdistrikt på kartan färgas nu blått eller rött beroende på hur rösterna föll i förra valet. Klickar du på ett enskilt distrikt så får du se exakt hur det gick för partierna i just det området.

Du kan förändra utsnittet på kartan genom att klicka på siffrorna som ligger allra längst ner på kartan.

För den avancerade användaren har också SCB en liknande tjänst på sin sajt. Där kan du, förutom förutom resultatet från riksdagsvalet 2006, även se parametrar som valdeltagande och medianinkomst.

Mer läsning

Annons