Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen får ny personalchef

Örebro kommun byter personalchef. Carola Lilja får inte nytt förordnande, hon ska i stället arbeta med bland annat chefsutveckling inom kommunen.

Annons

Personalen på personalavdelningen, där Carola Lilja är chef, informerades i går, tisdag, om förändringen. Kommundirektör Staffan Isling förklarar att bytet hänger samman med att hennes förordnande går ut vid halvårsskiftet i år, alltså sista juni.

– Carola Lilja ska därefter arbeta som chefsstrateg med chefsrekrytering, chefsutveckling och den typen av utvecklingsfrågor. Hon ska vara kvar på personalavdelningen, säger Staffan Isling.

I augusti påbörjas arbetet att rekrytera Carola Liljas efterträdare, en tjänst som personaldirektör ska utannonseras. Carola Lilja ska arbeta under den blivande personaldirektören.

Har Carola Liljas fortsatta förordnande påverkats av utvecklingen för det stora vikarieprojektet?

– Alla chefer i Örebro kommun har förordnande för en viss tid. När tiden för det närmar sig för vi samtal om vad som då ska hända. Ett förordnande kan förnyas eller inte, svarar Staffan Isling.

Har utvecklingen av vikarieprojektet påverkat samtalen?

– Allt påverkar ju, svarar Staffan Isling.

– Mina samtal med Carola Lilja påbörjades innan projektet om vikarierekrytering fick uppmärksamhet i media, fortsätter han.

Tror du att utvecklingen av vikarieprojektet är orsaken till att du får sluta som personalchef, Carola Lilja?

– Jag har inte fått den förklaringen, svarar Carola Lilja.

Vad har du fått för förklaring?

– Nu har jag kommit överens om detta med min arbetsgivare. Som alla andra anställda omfattas jag av lagen om anställningsskydd och vi har fört samtal i några månader.

– Vad jag tror är av privat karaktär, svarar Carola Lilja.

Om du på detta sätt får ta ansvar för vikarieprojektet, tycker du det finns fler höga chefer som också har haft ansvar?

– Det är flera chefer som arbetat i projektet. Men du får fråga Staffan Isling. Jag vill inte kommentera, svarar Carola Lilja.

Staffan Isling vill inte heller kommentera den frågan.

Mer läsning

Annons