Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert med allt från country till klassiskt

Musikeleverna visade hög kvalitet och bjöd på en bred blandning av musikstilar på sin sista gemensamma konsert.

Annons
Slutkonsert. Det var fullt ös i Folkets hus när musikeleverna från Lindeskolans estetiska program höll sin slutkonsert. Foto: Kerstin Schönström

Lindesberg. Det var absolut fullsatt i Folkets hus när musikeleverna i trean på Lindeskolans estetiska program höll sin slutkonsert. Och publiken fick höra massor av musik i olika stilar och tonlägen, allt från country och hårdrock till pop och klassiskt.

Längst fram på scenen låg elevernas studentmössor uppradade, som för att signalera avslutning.

– Det här är årets höjdpunkt, och jag vill tacka er föräldrar för att vi fått ha de här eleverna hos oss. sa sånglärare Ingeborg Hjelmberg.

Klassen består av 20 elever som alla fått välja var sin låt att framföra. Dessutom gjorde hela gänget två låtar gemensamt.

Var och en presenterade sig och berättade om sitt val.

– Jag har lyssnat på den här låten sedan sjuan och tänkt att jag någon gång skulle vilja uppträda med den, sa Emelie Samuelsson som var först ut med en solosång efter den mäktiga gemensamma inledningen.

De elever som är instrumentalister hade tagit hjälp av sina kompisar för sången.

Att de tränat under utbildningen på att framträda märktes, särskilt när instrument eller mikrofoner strulade och de ändå klarade situationen utan större nervositet.

i Bakgrunden. Emelie Samuelsson, Rosalie Johnsson och Matilda Johansson körade åt sina kompisar.

Mer läsning

Annons