Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpte Hells Angels-lokal - nu överklagas beslutet

Att kommunen fick köpa en Hells Angels gård är fel. Det tycker en Karlstadsbo som har överklagat beslutet till förvaltningsdomstolen.

Annons

En person anser att det är olagligt att fastigheten såldes till kommunen efter att Värmlandspolisen rekommenderat köpet. Kommunen ville genom köpet ta ställning mot kriminella organisationer och för demokrati. Karlstads kommun ska senast den 4 juli yttra sig i frågan, efter en begäran från förvaltningsdomstolen.

Hells Angels hyrde lokalen av Solstadens Motorsport, men bolaget hade gått i konkurs. Eftersom hyreskontraktet inte fanns registreras skyddades inte fastigheten vid en exekutiv auktion.

När fastigheten såldes på Club 700 i Örebro var stämningen stundtals hotfull. En person fick lämna lokalen efter att han stört ordningen, och flera andra valde att följa efter. I samband med detta utdelades ett slag mot kommunens representant. Polisen ingrep och en man brottades ner på golvet och belades med handfängsel. Två personer anhölls senare för våld och hot mot tjänsteman.

Efter en stund fortsatte auktionen och det vinnande budet blev till slut 3,1 miljoner. Först då stod det klart att köparen var Karlstad kommun.

Mer läsning

Annons