Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortproblem på Coop

(Uppdaterad söndag 21:10) På söndagen var det problem att betala med kort på Coop-butikerna runt om i landet. På Coop-butikerna i Örebro var det stora problem under några timmar.

Annons

På Coop Forum i Marieberg hänvisade personalen kunderna till uttagsautomaten för att ta ut kontanter. Det gjordes även utrop i butiken att det inte gick att betala med kort.

-Vi har samma system i hela Sverige, problemen är sällan lokalt kopplade, säger Kristofer Myrevik informationschef på Coop. Det är jättetråkigt när sånt här händer, det är ju vårt grundfundament att kunderna ska kunna betala när de handlar hos oss.

Enligt Kristofer Myrevik har Coop haft problem med sitt system sedan i torsdags. Sen dess har det varit problem att se sitt kortsaldo och att betala med sin återbäring.

-Det har varit svaj i systemet. Dagens problem har säkerligen något med problemen vi haft tidigare att göra, säger Kristofer Myrevik.

Enligt Coops IT-avdelning är problemet ett tekniskt fel som nu är identifierat. Det har gjorts en tillfällig lösning.

- Men vill man vara på den säkra sidan ska man ta kontanter med sig, säger Kristofer Myrevik.

De kunder som har Coopkort med visafunktion kan för tillfället inte använda det utanför Coops butiker på grund av de tekniska problemen. 

Mer läsning

Annons