Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver att polisvåld ska utredas

Människorättsorganisationen Civil Rights Defenders kräver att regeringen omgående tillsätter en utredning om svenska polisens sätt att använda våld.I EU har ledarna enats om nya klimat- och energimål för unionen.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt Tusentals kameror i länet

Tusentals övervakningskameror finns i länet. Men det är bara vid misstanke om olagligheter som Länsstyrelsen gör tillsyn, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

– Vi tillsynar vid behov, när det till exempel kommer in en anmälan om otillåten kameraövervakning. Eller som förra året när vi hade ett uppdrag. Då gällde det framförallt butiker och gallerior, berättar handläggare Anna Leijonswärd på Länsstyrelsen i Örebro, för Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Leif Carlsson inför rätta för borttaget dike

Örebroföretagaren Leif Carlsson ställs i nästa vecka till svars inför domstol för ett miljöbrott. Det är ovanligt att ett miljöbrott går så långt.

Fastighetsägaren Leif Carlsson säger att han inte vet något om det igenlagda diket..

Kräver att polisvåld ska utredas

Sverige

Människorättsorganisationen Civil Rights Defenders kräver att regeringen omgående tillsätter en utredning om polisens sätt att använda våld.

En sådan utredning måste också klargöra hur polisers nödvärnsrätt ska tolkas, skriver organisationens chef Roberth Hårdh och chefsjuristen John Stauffer på DN:s debattsida.

Världen

Läkare i New York smittad av ebola

En amerikansk läkare som nyligen kommit hem från Guinea har testats positivt för ebola. Han blev därmed det första fallet i New York.

- Det finns ingen anledning för New York-bor att vara oroliga. Vi har förberett oss i månader för att möta hotet från ebola, säger stadens borgmästare Bill de Blasio på en presskonferens.

EU-ledarna enades om nya klimatmål

Trots vitt skilda viljor har EU-ledarna enats om nya klimat- och energimål för unionen.Men eftergifter har gjorts för bland annat Polen, för att alls få med dem på avtalet.

- Man skulle alltid vilja ha mer, men vill man ha till ett avtal då gäller det att förhandla och ge och ta, säger statsminister Stefan Löfven på en nattlig presskonferens i Bryssel.

Mer läsning

Annons