Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlacyklarna ska inte filmas

Nej, det blir inte någon kameraövervakning vid resecentrums cykelparkering.

Annons
Nya cykelställ finns på vissa platser vid stationen. Mer är på gång när ombyggnationen fortsätter senare i år.

Kumla. Det var i början av förra året som Miljöpartiet i Kumla motionerade om kameraövervakning vid stationen för att motverka de många cykelstölderna. Enligt förslaget skulle de sitta vid de större cykelparkeringarna kring stationen, samt vid bilparkeringen mitt emot hotellet.

MP-förslaget om kameror får nu nobben i kommunstyrelsen efter att frågan har utretts. Nyttan bedöms inte vara högre än ingreppet i Kumlabornas integritet.

I utredningen lyfts istället andra sätt att minska cykelstölderna upp, såsom ännu bättre cykelställ, bättre belysning och så kallade cykelskåp där man kan låsa in sin cykel.

Redan under den första etappen av ombyggnationen av resecentrum genomfördes en del av ovanstående, men mer är att vänta när ombyggnationen fortsätter.

I Kumla kameraövervakas i dag flera skolor som utsatts för upprepade fall av skadegörelse. Dessutom kameraövervakas gångtunneln under järnvägen efter flera misshandelsfall där för omkring tio år sedan.

När ärendet behandlades på kommunstyrelsen i veckan sade sig Miljöpartietvara nöjd med motionssvaret. Sverigedemokraterna var det enda parti som höll fast vid tanken på övervakning.

Mer läsning

Annons