Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna blev kvar på vägen efter kontroll

På kvällen 21 december togs en 38-årig man in för vidare provtagning av polisen i Kumla misstänkt för drograttfylleri. I bilen fanns också hans flickvän och tio månader gamla dotter, som blev kvar på platsen.

Annons

Kumla. Det var i en vanlig rutinkontroll sent på lördagskvällen helgen före julafton som bilen stoppades i Kumla. Polisen ansåg att mannen hade utvidgade pupiller och han fick följa med till Örebro för drogtest.

Hans flickvän som saknar körkort kunde inte ta sig från platsen utan blev kvar i bilen.

Kvinnan som blev kvar med parets tio månader gamla dotter ska ha varit mycket upprörd och känt sig hjälplös. Paret är bosatt i Hallsberg. Polisen har ingen skyldighet att erbjuda skjuts till personer som färdas med en person som av någon anledning omhändertas.

Det finns inte heller några fastlagda rutiner för hur sådana situationer ska lösas.

Har ni någon skriftlig handlingsplan för hur sådant här ska skötas?

– Nej, det får man lösa praktiskt från fall till fall. Det görs i samförstånd med de som är i bilen. Vi har ingen skyldighet att ta med oss någon men vi ska såklart hjälpa till så långt vi kan, säger Per Inzsöl-Andersson, chef för Örebropolisens område syd.

Polismännen har gjort bedömningen att hon kan ta sig därifrån själv?

– Jag utgår ifrån att de gjort den bedömningen. Jag vill egentligen inte uttala mig för jag har inte talat med polismännen som var på plats än.

Kvinnan fick senare via sin mobiltelefon kontakt med en bekant som kunde hämta henne och dottern.

Mer läsning

Annons