Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan marknadsförde konfirmationen

I tisdags var det konfirmandens dag inom Svenska kyrkan. Då passade Nora kyrka på att besöka Karlssängskolan för att informera om sin konfirmationsundervisning.

Annons
Förväntansfull. – Jag hade en förväntan att det skulle vara en upplevelse att konfirmera mig och det var det, säger Dennis Andersson.

Procentuellt sett har vi en ökning i år på andelen ungdomar i åttan som valt att konfirmera sig, säger Karina Bryngelson, barn- och ungdomsledare i Nora Bergsförsamling.

Det handlar om 32 av 75 möjliga i årskullen som i år är mindre än tidigare.

Tillsammans med Malena Frööjd och Emelie Crim besökte kyrkan skolans kafeteria några timmar.

– Eftersom jag är medlem i Svenska kyrkan vill jag lära mig mer , säger Sandra Kjellgard. Hon har precis börjat årets sommarkonfirmation tillsammans med kompisen Malva Rosenfeld.

– Det är samma anledning för mig och så var resan till Krakow lockande efter konfirmationen. Jag har en släkting som blev utsatt för något liknande som det som skedde i Aushwits under kriget, säger Malva Rosenfeld.

På söndag konfirmeras årets vinterkull. Dennis Andersson assisterar konfirmationslärarna. Han går i nian och konfirmerades förra året.

– Jag trodde att det skulle vara en upplevelse att konfirmeras. Det infriades. Gemenskap i en grupp och att få göra många roliga saker tillsammans, säger Dennis Andersson.

– Vi jobbar med viktiga värderingsfrågor. Att konfirmera sig nu är inte att lära sig en massa saker utantill som det var förr, säger Karina Bryngelson.

Mer läsning

Annons