Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans hus ombyggt till spännande julvandring

Knista församlings julvandring har blivit en rolig tradition för alla förskolebarn- förutom mötet med kung Herodes då som kan vara lite läskigt.

Annons
Om julen. Christin Wallenius, barnledare i Knista församling, berättar innan julvandringen om dagens julfirande.

Lekeberg. - Vi har ett manus, men julspelen blir aldrig helt och hållet lika eftersom vi också anpassar oss efter de barn som kommer hit, säger Anna-Lisa Sohlberg, en av de tre vise männen som varit med i julvandringen flest år.

Förväntansfulla barn kommer snart krypandes genom ”tidstunneln” i Kyrkans hus, för att få följa med i den bibliska berättelsen då de tre vise männen beger sig ut på resan mot Jesusbarnet.

Först går färden till stränge kung Herodes tempel. Efter flera dörrknackningar blir det till att betala en påse med guldmynt till vakten för att få bli insläppta.

Kyrkoherden Stefan Öberg är inte mycket för att bära skägg, men tycker ännu sämre om att bära lösskägg- därför har han låtit skägget växa ut inför sin julspelsroll som kung Herodes.

Men Jesusbarnet finns ju inte i templet, utan istället i stallet i Betlehem, där Josef och Maria har sällskap av änglar och herdar.

Förskolebarnen från Tulpanen och Växthuset Berga är nyfikna och frågvisa och får säkert med sig en hel del nytt att fundera över från Kyrkans hus som under julvandringen är helt förändrat i interiören. Samma julspel ges i dag i Mullhyttan och på torsdag i Hidinge.

Tre vise män. - Vi är kungare och även stjärntydare. Till Jesusbarnet har vi med oss guld, rökelse och sällsynta kryddor, berättar de vise männen för den samlade barnaskaran.
Julspelen blir aldrig helt och hållet lika Anna-Lisa Sohlberg, veteran som vise man i julvandringen.
Knackknack. Vakten släpper in barnen till kung Herodes först då de betalt en påse med guldmynt.
Yngste statisten. Vid tre månaders ålder gjorde i går Aron debut som skådespelare, som Jesusbarnet i julvandringen.

Mer läsning

Annons