Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare kan hängas ut på skandalsajt

Den kontroversiella sajten Lexbase planerar att hänga ut läkare och tandläkare som prickats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), skriver Expressen.

Annons

Lexbase har tidigare publicerat namn och adress på dömda brottslingar och personer som varit inblandade i tvistemål. Genom en kartfunktion gick det även lätt att se var dessa bodde. Sajten blev starkt kritiserad och tvingades läggas ner bara dagar efter att den lanserats, men sedan i maj finns den åter på nätet. Nu planerar ägarna Magnus Gröndal och Jonas Häger att lansera en tjänst där beslut från HSAN ska publiceras.

- Sen har vi planer på att publicera beslut från Allmänna reklamationsnämnden, säger Magnus Gröndal till Expressen. Många av de personer som som hängts ut av företaget har anmält det till Justitiekanslern. Det har även hänt att personer felaktigt hängts ut som brottslingar. Justitieminster Beatrice Ask är kritisk till Lexbase.

- Problemet med Lexbase är att de försvårar för tidigare dömda att komma tillbaka till sitt gamla liv, säger hon till Expressen.

Mer läsning

Annons