Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Läkaren är otroligt ledsen"

Chefen för den aktuella vårdcentralen kommenterar händelsen så här:
– På grund av de symptom som patienten hade trodde läkaren att en nerv låg i kläm och eftersom smärtbehandlingen i form av tabletter hjälpte så trodde hon att hon var på rätt spår.

Annons

Så här i efterhand, skulle läkaren ha agerat på annat sätt?– Läkaren är otroligt ledsen för det som har hänt och så här med facit i hand så skulle man kanske ha skickat iväg patienten tidigare men läkaren var så säker att hon var på rätt spår. Man måste också komma ihåg att det här är en seriös och skicklig läkare och hon är nu jätteledsen att det blev som det blev.

Ulla-Beth Jalsborn känner att hon blev ifrågasatt när hon åt smärtstillande av samma läkare som själv skrev ut tabletterna.

– Exakt vad som har sagts är jättesvårt att säga men läkaren gjorde det av omsorg för patienten. Hon har ett gott hjärta och ville verkligen patienten väl. Hon ville därför påpeka vad som kan vara beroendeframkallande och det kan ju tyvärr tolkas fel.

Har ni ändrat rutinerna efter det här på vårdcentralen?– Vi har pratat om det och tittat på om vi kunde ha gjort något annorlunda men vi har svårt att se att vi gjort något fel enligt riktlinjerna. Det är oerhört tragiskt att det hänt men vi kan inte se att vi skulle ha kunnat göra på något annat sätt.

Mer läsning

Annons