Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammen fick besök av riksdagsledamot

Fåren och lammen på Jannelunds gård och bonden Adam Arnesson fick på tisdagseftermiddagen besök på hemmaplan av riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) som kandiderar till EU-parlamentet.

Annons
Myser med lammen. Riksdagsledamoten Fredrik Federley (C) besökte på tisdagen Adam Arnesson och hans får på Jannelunds gård i Lekeberg. Adam är nybliven ambassadör för regeringens satsning Matlandet Sverige.

MULLHYTTAN. Fredrick Federley får ett varmt välkomnande av lammen i höet. Fåren, som är av lantrasen finullsfår, är mycket sociala och vill gärna smaka på honom, och några tar en lur i hans knä. Fårbonden Adam Arnesson som driver Jannelunds gård med 100 tackor och snart 260 lamm, har bjudit in Fredrik under hans turné inför valet till EU-parlamentet den 25 maj.

– Vi lärde känna varandra via sociala medier för tre år sedan, säger Adam.

Adam Arnesson är ekologisk fårbonde och berättar om sitt arbete på mikrobloggsajten Twitter. Där går han under namnet ”Ekobonden” och är också känd som Twitterbonden. Jannelunds gård ligger utanför Mullhyttan, och är ett familjeföretag som producerar kött, fårskinn och ull.

Ekologiskt lantbruk är en av de frågor som Fredrick Federley arbetar för, och han ser en förebild i Adam Arnesson.

– Vi har mycket bra i det svenska jordbruket som vi kan visa i Europa, och Adam är ett exempel på det, säger Fredrick. Adam är nyutnämnd ambassadör för Närke i det rikstäckande visionen om Matlandet Sverige, och en representant för småskaligt jordbruk och en länk mellan rikspolitiken och Närkes jordbruksföretagare.

Läs också morgondagens NA.

Ekologisk. Denna lammunge är uppfödd på ekologiskt vis på Jannelunds gård.

Mer läsning

Annons