Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa häktningsförhandlingar

(UPPDATERAD 16.27 4/1) Den 51-årige örebroare som misstänks ligga bakom Norakvinnans försvinnande har begärts häktad av åklagaren. Efter en timma och 45 minuters häktningsförhandling häktades mannen skäligen misstänkt för människorov.

Annons

Den 51-årige örebroare som misstänks ligga bakom Norakvinnans försvinnande har begärts häktad av åklagaren. Efter en timma och 45 minuters häktningsförhandling häktades mannen skäligen misstänkt för människorov.

Mannen kom in i salen med en vit handduk över huvudet. Han har begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov av åklagare. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Men efter en ovanligt lång häktningsförhandling på en timma och 45 minuter häktades mannen som skäligen misstänkt för människorov. Det vill säga den lägre misstankegraden. Mannen har fått restrektioner, det vill säga att hans kontakt med omvärlden kommer att vara begränsad.

Inför rätten har han nu nekat till brott och bestrider att han ska bli häktad.

Förhandlingen ägde rum bakom stängda dörrar, något som begärdes av åklagaren med hänsyn till utredningen.

Mannen har tidigare suttit anhållen som skäligen misstänkt för brottet, vilket är den lägre misstankegraden.

Vad är det som gör att misstankarna mot honom har stärkts?– Det är väl sammantaget en bedömning som åklagaren gör av det utredningsläge vi befinner oss. Mer konkret än så kan jag inte vara, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Enligt åklagare Helena Eckerrot Flodin finns det risk för att mannen kan undanröja bevis om han släpps fri. Ett annat skäl för häktning är risken för att 51-åringen ska fly, enligt Eckerrot Flodin.

Häktningsförhandlingen hölls klockan 14.30 i dag i tingsrätten.

Kvinnan är saknad sedan i onsdags i förra veckan och i lördags anhölls mannen av polisen. De är kollegor och har haft en relation.

– Jag har förstått att de har haft det. Men jag vill inte gå in på hur den relationen har sett ut, säger Carl H Robson som är 51-åringens advokat.

Mannen förhördes under måndagseftermiddagen. Han fortsatte då att neka till anklagelserna.

– Han förnekar å det bestämdaste att han har något med hennes försvinnande att göra, säger Robson.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, hade enligt uppgift en vit jacka på sig vid försvinnandet. Hon sågs senast på en gata i Örnsro i Örebro.

Enligt uppgifter till NA hade hon inte slagit av sin jobbdator när hon försvann. Bilnycklarna fanns kvar i bilen och hennes pass har man hittat hemma i bostaden.

Nu kommer man att överklaga häktningsbeslutet till hovrätten.

Mer läsning

Annons