Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larver och skalbaggar i restaurang

Brister i restaurangen hade påtalatas vid flera inspektioner. När myndigheterna skulle kontrollera att bristerna var åtgärdade påträffades istället både skalbaggar och larver i restaurangen som nu förbjuds att servera mat.

Annons

Det var smutsigt i restaurangen, det var hål i väggar och i tak, trasiga bänkskivor och rost på köksutrustning. I lokalen fanns gamla matrester som kunde locka till sig skadedjur och flera typer av skalbaggar och larver levde redan i restaurangens källare. Mat förvarades på smutsiga utrymmen, det saknades tvål och arbetskläder förvarades i skitiga utrymmen.

Redan för ett år sedan uppmanades ägarna till restaurangen att förbättra hygienen och förvaringen av livsmedel i företaget när Bergslagens miljö- och byggnämnd, BMB, hade gjort en inspektion. Krav på åtgärder, med hot om böter, ålades företaget. Senare förlängdes tidsfristen för att genomföra åtgärder till den 17 januari i år men när BMB besökte restaurangen den 30 januari konstaterades snarare att nu fanns det istället ännu större brister att anmärka på.

Nu blev det ett omedelbart förbud för restaurangen att släppa ut livsmedel på marknaden. Detta beslut kan överklagas, men förbudet gäller i alla fall.

Då föreläggandet med hot om vite inte följts har nu BMB begärt hos Förvaltningsrätten att böter ska utdömas.

Mer läsning

Annons