Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leijonborg vill ha tydliga regler

Framtidspartiet i Lekeberg vill ha tydligare regler för kommunens mark- och fastighetsförsäljning. Nyligen krävde de återremiss av tre ärenden i kommunstyrelsen.

Annons

Kerstin Leijonborg, FL, tycker att besluten om försäljningen av en bit mark till privatpersoner i Kälkesta och försäljningen av Lekhyttans gamla skola till Föreningen Kilsbergskanten som kommunstyrelsen tagit är dåligt underbyggda. Hon begärde därför återremiss av båda ärendena innan besluten ska tas i kommunfullmäktige.

– Det måste finnas en tanke bakom att avyttra mark i kommunen. Vad är det för kriterier som gäller? Jag menar att underlaget är otydligt och man måste ha skäl för att sälja marken när det presenteras för kommunstyrelsen.

Lekhyttans gamla skola ska säljas till Föreningen Kilsbergskanten för en krona. Det föreslår i alla fall kommunstyrelsen till kommunfullmäktige. Kerstin Leijonborgs frågor gjorde dock att det blev ett tillägg i beslutet om att överlåtelsen ska ses som ett föreningsbidrag.

– Men jag undrar hur andra föreningar ser på detta när de skriftligen får begära föreningsbidrag. Kommunstyrelsen har tagit det här beslutet över huvudet på kultur- och bildningsnämnden.

Framtidspartiet ville även återremittera ett ärende om fastighetsbildning vid Lanna badgruva. Även den handlingen ansågs för otydlig i kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons